Zamieszczone przez gmalek
Problem z kontrolką oleju po "naprawie" zegarów
Zwiń
X
-
Problem z kontrolką oleju po "naprawie" zegarów
Witam
Po próbie naprawy nie działających zegarów przez "fachowca" konrolka ciśnienia oleju zaczęła gasnąć wraz z innymi kontrolkami mimo że silnik nie został uruchomiony.
"Facowiec" grzebał w lutach 2 gniazd kabli które są podłączone do tabicy zegarów lecz zegary nadal nie dzialały a pojawił się dodatkowo ten własnie problem.
Zgodnie z Waszymi sugestiami sam poprawiłem luty w stabilizatorze na tablicy zegarów i zegary działają teraz dobrze ale mam problem z tą kontrolką.
Czy ktoś z Was wie które luty mogły zostać zwarte (we wtykach kabli), lub czy moglibyście przesłać zdjęcia tych dwóch miejsc (o wysokiej rozdzielczości) abym mógł porównać ze swoimi i znależć przyczynę problemu.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
-
-
Grisza, U mnie też tak jest.po przekręceniu kluczyka zapalają się wszystkie kontrolki,system testuje prawidłowość działania.po chwili wszystko gaśnie oprócz kontrolki ładowania,która gaśnie po uruchomieniu silnika.
Tak ma być,w przypadku spadku ciśnienia oleju kontrolka zaświeci się w czasie pracy silnika.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
Komentarz